Στο έργο που έχει επιτελέσει το Υπουργείο Τουρισμού στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και στον καταλυτικό ρόλο του τουρισμού στην ενίσχυση της οικονομίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης,  κ. Γιώργος Τζιάλλας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο 6ο Συνέδριο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα» στην Πάτρα.

Ο κ. Τζιάλλας συμμετείχε επίσης σε ειδική ενότητα του συνεδρίου για τον αθλητικό τουρισμό. Τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού ολοκλήρωσε σχέδιο νόμου με το οποίο επιδιώκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο για το θεματικό τουρισμό και τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η οργανωμένη ανάπτυξη και προώθηση του αθλητικού τουρισμού αναψυχής. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις επιμέρους κατηγορίες για τον τουρισμό αθλητικών διοργανώσεων, τον τουρισμό ενεργού αναψυχής και περιπέτειας, και τον προπονητικό τουρισμό, καθώς και στη δημιουργία μητρώου και χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας.

Επισήμανε τις συστηματικές προσπάθειες για την εξασφάλιση σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα, όπως οι «Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες 2019» που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα, και οι οποίοι δημιουργούν νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες για τους προορισμούς με οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού υποστηρίζει αθλητικού χαρακτήρα και ενδιαφέροντος διοργανώσεις με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, την προσέλκυση επισκεπτών ειδικών ενδιαφέροντών που ταξιδεύουν όλο το χρόνο, και την ανάδειξη των μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών που η χώρα μας προσφέρει. Ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική απήχηση που σημειώνει το νέο τηλεοπτικό βίντεο του ΕΟΤ προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πρωταγωνιστή τον καταξιωμένο Έλληνα αθλητή του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο.