Παρών o  Νίκος Ηγουμενίδης στις συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υφυπουργό Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλα και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής του Υπ. Τουρισμού  Γιώργο Τζιάλλα

Ο βουλευτής Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε σήμερα και στις δύο συναντήσεις των κυβερνητικών παραγόντων στην Αθήνα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σχετικά με το σχέδιο δημιουργίας μαρίνας στο Παγκρήτιο.

Κατά την αρχική συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στέλιο Πιτσιόρλα, όπου συζητήθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου, ο Νίκος Ηγουμενίδης  σημείωσε τη σημασία δημιουργίας μαρίνας σε μια περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης, τη συμβολή του έργου για την περιοχή του Ηρακλείου, καθώς και τον «δρόμο» που φαίνεται πως ανοίγει μετά και την θετική γνωμοδότηση της αρχαιολογίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την εξέταση ιδιαίτερων πτυχών του σχεδίου αλλά και για την συνδρομή του μέσα από εξειδικευμένη για τα θέματα μαρίνων ομάδα νομικών, καθώς και την συνδρομή της Γενικής Γραμματείας ΣΔΙΤ.

Κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα, και τη συμμετοχή της Διευθύντριας Λιμένων του Υπουργείου, συζητήθηκαν ιδιαίτερα ζητήματα χωροθέτησης και τεχνικές πλευρές της προκαταρκτικής μελέτης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε ότι «υπό όρους, η Κυβέρνηση εξετάζει  σοβαρά την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του Ηρακλείου, η οποία καλύπτει αναμφίβολα ένα υπάρχον κενό και αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης», ενώ προσέθεσε ότι «η εξέταση όλων των πλευρών του έργου είναι σημαντικό να δένει με και όλες τις αντίστοιχες λιμενικές και τουριστικές δομές της Κρήτης».