Τα εγκαίνια της βάσης πραγματοποίησε σε ειδική εκδήλωση στο αεροδρόμιο, ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και CEO της Volotea, με οικοδεσπότη το αεροδρόμιο της Αθήνας και τον CEO του, Γιάννη Παράσχη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από το 2015 που πετάει στην Αθήνα, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες, αυξάνοντας ανά έτος την επιβατική κίνησή της. Το 2017, με την εταιρεία ταξίδεψαν από την Αθήνα 108.000 επιβάτες,  μια αύξηση 78% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, επιτυγχάνοντας ποσοστό χωρητικότητας 88% κατά μέσο όρο.

Για το 2018, η Volotea προσφέρει 337.000 θέσεις, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 173%. Η εταιρεία προσθέτει δύο νέα δρομολόγια προς τη Βερόνα (ξεκινώντας στις 31 Μαΐου 2018) και προς το Ηράκλειο (ξεκίνησε στις 26 Απριλίου 2018). Η πτήση προς το Ηράκλειο είναι καθημερινή, όπως και οι συνδέσεις της εταιρείας προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Και τα δύο νέα δρομολόγια προστίθενται στους προορισμούς που ήδη εξυπηρετεί η Volotea από την Αθήνα, φθάνοντας τους 8 προορισμούς συνολικά. Η Volotea πετά προς 5 προορισμούς στην Ιταλία(Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο και από το Μάιο και στο εξής, επίσης προς Βερόνα) και προς 3 προορισμούς στην Ελλάδα (Σαντορίνη, Μύκονος και Ηράκλειο),

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι με τη σημερινή έναρξη λειτουργίας της βάσης μας στην Αθήνα. Η θερμή υποδοχή από τους τοπικούς πελάτες μας και η εξαιρετική συνεργασία με το αεροδρόμιο, είναι δύο σημαντικοί παράγοντες στους οποίους βασίστηκε η απόφασή μας να ανοίξουμε βάση στην Αθήνα. Η Ελλάδα, έχει υπάρξει μια στρατηγική αγορά για τη Volotea από το ξεκίνημα της λειτουργίας μας, προσφέροντας συνδέσεις με άλλες κύριες αγορές, όπως η Γαλλία και η Ιταλία αλλά πλέον και συνδέσεις εσωτερικού.»

«Θεωρούμε ότι, πέρα από τις ανταγωνιστικές τιμές μας, οι επιβάτες από την Αθήνα θα εκτιμήσουν την εμπειρία της πτήσης με Volotea με τα άνετα Boeing 717 με ελληνικό πλήρωμα, πετώντας από τον κύριο αεροσταθμό της Αθήνας», δήλωσε σχετικά ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και CEO της Volotea.