Σε ζωντανό “καμβά” μετατράπηκε την τελευταία εβδομάδα το φαράγγι του Βουραϊκού. Ένα απρόσμενο θέαμα για το Διακοπτό και τα Καλάβρυτα που με χαρά, περιέργεια και θαυμασμό υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν τους καλλιτέχνες-φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και τους καθηγητές τους Άγγελο Αντωνόπουλο, Δ/ντη του 1ου εργαστηρίου της ΑΣΚΤ και Μανώλη Μεραμπελιώτη, καθηγητή της ΑΣΚΤ.
Οι καλλιτέχνες απεικόνισαν στον καμβά τα συναισθήματα που τους δημιούργησαν το φαράγγι και ο Οδοντωτός, δημιουργώντας πίνακες ζωγραφικής που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση με τίτλο “The art train”, η οποία θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 13 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Infocenter στον σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Εν συρμώ 2017”  13 – 28 Μαΐου 2017.
Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί η δουλειά των καλλιτεχνών και θα βραβευτούν τα 3 καλύτερα έργα, ενώ θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της συνεργασίας των φορέων για την ανάδειξη του Οδοντωτού και του Βουραϊκού στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Διακοπτού (ώρα έναρξης 8 μ.μ.).
Η βραδιά θα συνεχιστεί με τη συναυλία Αγγελική Τουμπανάκη _anywhere on the road”, με την εκρηκτική Αγγελική και τους εξαιρετικούς μουσικούς της να ταξιδεύουν το κοινό με τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων, κινούμενοι με δεξιοτεχνία μεταξύ παράδοσης και σύγχρονου ήχου (ώρα έναρξης 9 μ.μ.).
Οι καλλιτέχνες-φοιτητές της ΑΣΚΤ που ζωγραφίζουν τον Οδοντωτό είναι οι: Ευγενία Γαλανοπούλου, Μαριάννα Γεωργαντή, Ελένη Ζούμπα, Στέλλα Καβάγιου, Δήμητρα Κωνσταντινίδη, Σπύρος Μακρίδης, Βλαδιμήρ Μητρόπουλος, Κωνσταντίνα Ρούση, Οδυσσέας Σαραφίδης, Κατερίνα Σάρρα, Ευστράτιος Σταματάκος, Παναγιώτης Σταύρου, Ελένη Τσαγκαράκη.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσκαλούν και περιμένουν τους επισκέπτες και το κοινό να συμμετάσχουν στην έναρξη των εκδηλώσεων αλλά και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του θεσμού στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εκπτώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στον ιστοχώρο των εκδηλώσεων www.ensirmo.gr