Αφιέρωμα στην Ρόδο έκανε το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA με θέμα “Νέοι ταλαντούχοι Ροδίτες πυροδοτούν τη σπίθα της δημιουργικότητας”, παρουσιάζοντας τέσσερις νέους καλλιτέχνες και σχεδιαστές της Ρόδου, οι οποίοι αντιστέκονται στην οικονομική κρίση με ασπίδα την θετική τους ενέργεια και παραγωγικότητα.
Η δημοσιογράφος Johanna Rudiger επικέντρωσε το αφιέρωμα της στην καλλιτεχνική πλευρά της Ρόδου παρουσιάζοντας έργα του αρχιτέκτονα Παντελή Καμπουρόπουλο, της σχεδιάστριας κοσμημάτων Θεοδώρα Κουνάκη, της διεθνούς βραβευμένης καλλιτέχνιδα-γλύπτρια Εύη Σαββαΐδη και την δημιουργική ομάδα του “When in Greece” οι οποίοι παρουσιάζουν μια διαφορετική πλευρά του νησιού που κερδίζει τους επισκέπτες.
“Στην Ρόδο, αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο, οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες και σχεδιαστές δείχνουν πόσο εμπνέονται από την πατρίδα τους  και αποδεικνύουν ότι το δημοφιλές νησί των διακοπών έχει περισσότερα να προσφέρει στους επισκέπτες του από απλώς ήλιο και θάλασσα”.
Το άρθρο του DPA αναδημοσίευσαν πάνω από 200 του Γερμανικού και Αυστριακού τύπου όπως Focus.de, Bild.de, Spiegel.de, T-Online.de και Berliner-Zeitung.de αγγίζοντας συνολικά πάνω από 800 εκατ. αναγνώστες με την ισοδύναμη διαφημιστική αξία να ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.