Εντυπωσιάζει η γαστρονομία του Νότιου Αιγαίου -η Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης 2019- σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο, την Tutto Food, που άνοιξε τις πύλες της χθες στο Μιλάνο.
Η δυναμική της έκθεσης Tutto Food, η οποία συνδυάζει ιδανικά την καινοτομία με την παράδοση στον χώρο των τροφίμων και της γαστρονομίας, στηρίζεται στο γεγονός πως δίνει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με αγοραστές και αγορές και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για όλους τους εμπλεκόμενους στη διεθνή αγορά των τροφίμων, για να συγκρίνουν εμπειρίες, να αναλύσουν τις τάσεις της αγοράς και να κατανοήσουν την εξέλιξη της κατανάλωσης και τα αγοραστικά πρότυπα μέσα από την οργάνωση εργαστηρίων, σεμιναρίων, συνεδρίων και συναντήσεων.
Προϋπόθεση για την συμμετοχή των παραγωγών στην Tutto Food είναι η τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων τους, παράλληλα με την δυνατότητα εξαγωγών σε χώρες του εξωτερικού.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με πέντε παραγωγούς από τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Αστυπάλαια, τα προϊόντα των οποίων έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντες της επιχείρησής τους και να αποκτήσουν πρόσβαση όχι μόνο στη μεγάλη ιταλική αγορά, αλλά και στη διεθνή αγορά αφού την επισκέπτονται αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο.
Επικεφαλής της συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Tutto Food είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, ενώ για μια ακόμη φορά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων δίνει τον καλύτερό της εαυτό, δελεάζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης με γαστρονομικούς πειρασμούς που αναδεικνύουν τη μοναδική ποικιλία, την ασύγκριτη ποιότητα και τη γεύση των τοπικών προϊόντων των νησιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την διείσδυση της νησιώτικης  παραγωγής στο εξωτερικό.