Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο East Med Yacht Show 2017, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Στην έκθεση:
Συμμετείχαν 50 σκάφη-μέλη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά.
Έλαβαν μέρος 35 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.
Συμμετείχαν yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από τις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Τουρκία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Γαλλία, Σουηδία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μοντενέγκρο, Γερμανία και Ελλάδα.
Ενώ τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συμμετεχόντων του 16ου Εast Μed Yacht Show 2017 ήταν και το Επιμελητήριο Λευκάδας. Η Λευκάδα για πρώτη φορά, φέτος, υπήρξε τιμώμενος προορισμός της Ελλάδας και τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού που παρουσιαστήκαν στο περίπτερο εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκομένους.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε τo Pre – Networking Event του “ “YES to Sea Tourism Forum”, το πρώτο Συνέδριο για νέους το οποίο αφορά στο θαλάσσιο τουρισμό και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του ΕΟΤ και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων της χώρας. Ομιλιτές στο Pre – Networking Event.