Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το 1st Thessaloniki Street Food Festival, μια μεγάλη εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία στηρίζεται και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food Festival, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η ιδέα της δημιουργίας του 1st Thessaloniki Street Food Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια, την αγάπη για το φαγητό και την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Παράξενες γεύσεις, παλιές και νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά. Η ιστορία της Θεσσαλονίκης ελκύει και δείχνει την σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη “σταυροδόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας που σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της. Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας.
Μέσα από τις γεύσεις αναζητήθηκε η κοινή γευστική ταυτότητα και για 2 μέρες θα ζωντάνεψε ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες, αγορά με προϊόντα απ’ όλο το κόσμο, μουσική από DJs της πόλης, workshops για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, μέσω της τέχνης του φαγητού δρόμου και χορηγός εκπαίδευσης (#learntocooksponsor) ήταν το Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ.