Στις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας- Κίνας, στην ελκυστικότητα της Ελλάδας ως προορισμού για επενδύσεις και στις εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται στον τουριστικό τομέα αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας στην ομιλία του στο 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας “Μία Ζώνη Ένας Δρόμος” που πραγματοποιείται 11 και 12 Μαΐου στην Αθήνα.
Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για τους Κινέζους ταξιδιώτες, λόγω του στρατηγικού ανοίγματος της τουριστικής αγοράς της Κίνας που έχει προωθήσει το Υπουργείο Τουρισμού οργανωμένα την τελευταία διετία και έχει αποδώσει.
Τα επόμενα χρόνια αναμένεται, όπως ανέφερε ο κ. Τζιάλλας ακόμη πιο δυναμική αύξηση των αφίξεων που επιδιώκεται μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα, ανάπτυξης διμερών τουριστικών συνεργασιών, προσέλκυσης νέων τουριστικών επενδύσεων και δημιουργίας των συνθηκών για την ενίσχυση της απευθείας συνδεσιμότητας. Ο κ.Τζιάλλας αναφέρθηκε επίσης στο έντονο ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί τον τελευταίο καιρό από Κινεζικούς Ομίλους για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα, εκτιμώντας τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική τουριστική αγορά.