Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, όμως, δεν μπορεί να προσελκύσει ούτε το 1% των Κινέζων τουριστών, δηλώνει ο  Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Γιαννίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν οι μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν για τον τουρισμό μας στην Κινεζική τουριστική αγορά. Υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για όλο το φάσμα της τουριστικής πολιτικής, αλλά και των στρατηγικών επιλογών του ελληνικού τουρισμού, τα επόμενα χρόνια, με δεδομένη και την μετατόπιση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς προς την Ανατολή. Δεν είναι τυχαίο ότι μία από αυτές τις χώρες, η Κίνα -που είναι και η μεγαλύτερη χώρα- βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ότι αφορά στις τουριστικές δαπάνες με 261 δισεκατομμύρια δολάρια και οι Κινέζοι τουρίστες είναι από τους λίγους που σταθερά αυξάνουν τις τουριστικές δαπάνες κάθε χρόνο.
“Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να προσελκύσει ούτε το 1% των Κινέζων τουριστών και η εικόνα αυτή πρέπει να αλλάξει, τονίζει σε δηλώσεις τους ο κ.Κόνσολας. Η τουριστική αγορά της Κίνας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στο στόχο, όχι μόνο της αύξησης των επισκεπτών, αλλά και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Η τουριστική αγορά της Ανατολής πρέπει να γίνει στρατηγικός μας στόχος, η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει, δυναμικά, ένα μεγάλο μερίδιο. Πρέπει να έχουμε σαφή και συγκεκριμένη στόχευση σε συγκεκριμένες αγορές και κοινά, με διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης βίζας, με προωθητικές ενέργειες μεγάλης κλίμακας. Πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασίες στον τομέα ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας, όπως γίνεται ήδη στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και με επενδύσεις”.