Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές”, στην Λέσβο. Μία διαδρομή στα τοπία και μνημεία της Λέσβου στο Σίγρι και την Ερεσό από το πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την Κυριακή 28 Μαΐου.
Στην διαδρομή με θέμα “Φυσικό τοπίο, λατρείες και αρχαίες πόλεις: από το Μέσο της Λέσβου στην ακρόπολη της αρχαίας Ερεσού”, προσκαλούν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Ξεκινώντας από το Μέσο της Λέσβου στην ακρόπολη της αρχαίας Ερεσού, η περιηγητική διαδρομή αρχαιογνωστικού περιεχομένου καλύπτει περιοχές της κεντρικής και δυτικής Λέσβου, με επισκέψεις στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μέσου, την Ιερά Μονή Πυθαρίου, την Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού και την Ακρόπολη Ερεσού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι συμμετέχοντες ενημερώνονταν σχετικά από αρχαιολόγους, γεωλόγους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους αλλά και από την ξεναγού-εκπαιδευτικό, που συνόδευε τη διαδρομή.
Η α
ναχώρηση θα είναι στις 8:30 π.μ. από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο (το αντίτιμο θα καταβληθεί από τους συμμετέχοντες) ή με ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Υπεύθυνοι εκδήλωσης είναι: Παύλος Τριανταφυλλίδης (Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου), Νικόλαος Ζούρος (Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου), Κοκώνα Ρούγγου (Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων), Ιωάννης Κουρτζέλλης, Θάλεια Κυριακοπούλου, Μαρία Παπαγεωργίου, Μαρία Παππά, Ισμήνη Παρασχάκη-Κουνέλη, Παναγιώτης Πόλης (αρχαιολόγοι), Ηλίας Βαλιάκος, Ντίνα Μπεντάνα (γεωλόγοι).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μαρία Σαραντινού, Φρόσω Παχού τηλέφωνα: 22510-42589, 22510-40716, 22510-40135 ή Ντίνα Μπεντάνα τηλέφωνο: 22510-47033.  
Δηλώσεις συμμετοχής σε διαδρομή έως την Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017.