Το “χάλκινο μετάλλιο” στο αεροδρόμιο της Λάρνακας που καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης, ανάμεσα σε όλα τα Διεθνή αεροδρόμια της Ευρώπης, το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του ACI Ευρώπης, το Διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, εμφανίζεται στην τρίτη θέση στον πίνακα αύξησης της επιβατικής κίνησης, ανάμεσα σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ευρώπης, στην κατηγορία των αερολιμένων με επιβατική κίνηση από 5 έως 10 εκατομμύρια, ετησίως.
Στο σχετικό πίνακα του ACI Ευρώπης, το Διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας εμφανίζεται τρίτο στην σειρά κατάταξης, με ποσοστό αύξησης 26,9% επιπρόσθετους επιβάτες, πίσω από το αεροδρόμιο Boryspil του Κιέβου (Oυκρανία) που καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με ποσοστό 32,2% ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο Keflavik του Ρέϊκιαβικ (Ισλανδία) με ποσοστό αύξησης, 53.7%.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hermes, στην συγκεκριμένη κατηγορία αεροδρομίων (5 έως 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως) το Διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, ουσιαστικά, καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα Διεθνή αεροδρόμια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη μέχρι τώρα πορεία της επιβατικής κίνησης, η οποία, συνεχίζει την ανοδική της πορεία για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου επιβεβαιώνουν επίσης την αύξηση κατά τους χειμερινούς μήνες, κάτι το οποίο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για μας”, αναφέρει σε δήλωσή της η Ανώτερη Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη.
Στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια συνολικά, η αύξηση της αεροπορικής κίνησης ανέρχεται στο 7,2%.