Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αξιοποίηση-πώληση  της  έκτασης των 77.019 τ.μ. του ιστορικού Κάστρου ΜπιμπέλιCastello Bibelli το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή θέση φιλέτο  της  Κέρκυρας και  ανήκει πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η απόφαση αφορά στο κτίριο Κάστρο ΜπιμπέλιCastello Bibelli που αποτελείται από δύο πύργους (1.968 τ.μ.) χωρίς να εντάσσεται στο όλο πλαίσιο, το παράρτημα Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης, γύρω από τα οποία γίνεται μια ζώνης προστασίας 30 μέτρων περίπου.
Το ιστορικό  πάνω από ένα αιώνα Castello Bibelli (ή Mibelli) βρίσκεται σε κατάφυτη λοφώδη έκταση  απέχει 14 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας και 16 από το αεροδρόμιο του νησιού των Φαιάκων, ενώ απέχει 700 μέτρα από την παραλία της Δασιάς. Αν και η περιοχή χαρακτηρίζεται ως ενδιαφέρουσα για ανάπτυξη οικιστικών  και τουριστικών δραστηριοτήτων, στον πρώτο διαγωνισμό παραχώρησής του δεν εμφανίστηκε κανένας επενδυτής. Οι υπεύθυνοι επλίζουν τώρα, μετά και την θετική γνωμοδότηση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ο νέος διαγωνισμός που θα επαναπροκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ να προσελκύσει επενδυτές.α