Με κέρδη έκλεισε το οικονομικό έτος του 2016 ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε επίπεδο κύκλου εργασιών το λιμάνι της Πάτρας παρουσίασε μια μικρή κάμψη -5,01%, φτάνοντας το ποσό των 5.464.887 ευρώ, όμως την ίδια στιγμή παρουσίασε αυξημένη κερδοφορία κατά 110.949 ευρώ.
Εξαιρουμένου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), ο μέσος όρος αύξησης των κερδών διαμορφώθηκε στο 112%. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠΑ εμφάνισε σημαντική αύξηση κερδών για το 2016, η οποία ωστόσο οφείλεται στην καταγραφή λογιστικών εγγραφών παγίων στοιχείων το έτος 2015, όταν και ο Οργανισμός παρουσίασε ζημία 12,3 εκατ. ευρώ.
Η μικρή μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην λήξη κάποιων προγραμμάτων που υλοποιούσε ο οργανισμός και όχι στις πάγιες δραστηριότητες του λιμένα, οι οποίες είχαν μια μικρή αύξηση.
Οσον αφορά στα υπόλοιπα λιμάνια, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, προκύπτει ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους, καταγράφεται αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας τους το 2016, αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης από τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, μέσω της περιστολής κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας κεντρικής διαχείρισης που γίνεται και με τη συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, έξι λιμάνια κατέγραψαν διεύρυνση του τζίρου (Βόλος, Ελευσίνα, Καβάλα, Κέρκυρα, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη) και τέσσερα  συρρίκνωση ( Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Λαυρίου, Πάτρας).