Εικαστικές παρεμβάσεις στον Πύργο Σαντορίνης από την πλατφόρμα #Rest@rt και εγκαίνια σήμερα στην έκθεση “From Athens to Santorini: Greeks artists’ trips” στην Aqua Gallery.
Η πλατφόρμα #Rest@rt με συντονισμένες εικαστικές δράσεις σε Σαντορίνη, Ρόδο και Αθήνα ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των ελληνικών νησιών μέσω της ανάπτυξης καλλιτεχνικής δραστηριότητας, παρουσιάζοντας εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βίντεο-προβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες.
Οι δράσεις γίνονται σε χώρους όπως η Aqua Gallery του ξενοδοχείου Art Hotel (όμιλος Aqua Vista Hotels) και οι North Luxury Villas του συγκροτήματος Voreina στη Σαντορίνη, το Lindos Blu Luxury Hotels and Suites στη Ρόδο και ο βιομηχανικός χώρος The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.
Η δράση “From Athens to Santorini: Greeks artists’ trips” πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον χώρο τέχνης Ηώς και την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια Μαρίνα Κανακάκη. Μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά έργα τους που θα παρασύρουν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής.
Οι 20 ταλαντούχοι δημιουργοί που παίρνουν μέρος στην έκθεση είναι οι: Μαρία Αλεξάνδρου, Αλέξανδρος Αλιέας, Γιώτα Ανδριάκαινα, Χρήστος Αρτέμης, Κατερίνα Βέλλιου, Στέλιος Γαβαλάς, Σάββας Γεωργιάδης, Μάνια Ευσταθίου, Δημήτρης Ζουρούδης, Γιώργος Καζάζης, Δήμος Κηπουρός, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Θανάσης Μπάθας, Θανάσης Μπερούτσος, Παναγιώτης Σιάγκρης, Αλέξανδρος Σπαθούλας, Κωνσταντίνος Τόλης, Τζένη Φαλιαρίδου, Χρήστος Χαρίσης.
Κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου η Aqua Gallery, που είναι ανοιχτή σε 24ωρη βάση, θα παρουσιάσει δύο ακόμα ομαδικές εικαστικές εκθέσεις. Από τον Ιούνιο την έκθεση “Η Τέχνη Ταξιδεύει…” ενώ θα ακολουθήσει η έκθεση “Think of Me”.
Στο πλαίσιο της πρώτης δράσης του #Rest@rt που έχει ήδη υλοποιηθεί, τέσσερις διακεκριμένοι εικαστικοί -Λίνα Μπέμπη, Δημήτρης Τράγκας, Ειρήνη Διάδου και Kelly- ανέλαβαν ο κάθε ένας από μια βίλα του North Luxury Villas στον Πύργο και παρενέβησαν στην αισθητική του χώρου με αντιπροσωπευτικά έργα τους, σε διάλογο με τις αρχιτεκτονικές γραμμές.