Ικανοποιημένη για την ενίσχυση της εικόνας της και για την προσέλκυση του ποιοτικού Αμερικανικού τουρισμού είναι η Περιφέρεια Κρήτης από την συμμετοχή της στην “Greek Panorama”η οποία διοργανώθηκε στην καρδιά της Νέας Υόρκης στο Grand Central Terminal.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον μεγαλύτερο και ελκυστικό σταθμό των ΗΠΑ που αποτελεί ένα από τα ιστορικά ορόσημα του Μανχάταν και ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, από το οποίο περνούν 750.000 επισκέπτες κάθε ημέρα, όπου το 50% των επισκεπτών έχει ετήσιο εισόδημα 100.000 δολάρια, ενώ το 20% έχει ετήσιο εισόδημα άνω των 200.000 δολαρίων. Περνούν επίσης, 326.000 εργαζόμενοι σε γειτονικές επιχειρήσεις, με συνολική αγοραστική δύναμη 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο και 21.600.000 τουρίστες εσωτερικού και εξωτερικού, κάθε χρόνο.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης αποτέλεσε καθημερινά πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών, όπου ενημερώνονταν για τους αρχαιολογικούς χώρους, την ξεχωριστή κουλτούρα των ανθρώπων, τις όμορφες παραλίες, την Κρητική διατροφή και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχελογιάννης, στελέχη της διεύθυνσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι.
Ενόψει του ενδιαφέροντος της Αμερικανικής αγοράς για τον τουρισμό στην Κρήτη και της ακόμη μεγαλύτερης δυναμικής που μπορεί να αναπτυχθεί, ειδικά στην κατεύθυνση του πολιτιστικού τουρισμού, όπως αναφέρουν οι New York Times σε λεπτομερές πρόσφατο άρθρο τους για την περιήγηση στην Κρήτη, η Περιφέρεια Κρήτης σχεδιάζει την πραγματοποίηση και άλλων στοχευμένων δράσεων προβολής του νησιού στις ΗΠΑ.
Οπως ανακοινώθηκε από τουριστικούς παράγοντες και τον ταξιδιωτικό οδηγό TripAdvisor, η Κρήτη βρίσκεται στην 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς για το 2017 σύμφωνα με την ψηφοφορία των ταξιδιωτών, ενώ κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς που προσφέρει την καλύτερη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής στους Αμερικανούς τουρίστες για την τρέχουσα σεζόν.