Οι Ινδοί μία αγορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα μας, όταν ταξιδεύουν επιλέγουν -στην πλειοψηφία τους- λιγότερο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του online ταξιδιωτικού πρακτορείου Booking.com.
Οι Ινδοί ταξιδιώτες, όπως τονίζει Βίκα Μπόλα, επικεφαλής της Ινδικής Booking.com αναζητούν πακέτα διακοπών σε λιγότερο γνωστές περιοχές με έντονο το τοπικό χρώμα και παραδοσιακή ταυτότητα.
“Η αγορά των ταξιδίων στην Ινδία αυξάνεται ακόμη πιο γρήγορα λόγω της αύξησης των καταναλωτικών δαπανών και της προσφοράς εισοδήματος. Οι Ινδοί ταξιδεύουν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας τους”, δηλώνει ο Βίκα Μπόλα.
Σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους -έτσι όπως διαμορφώνονται από το Booking.com– στην χώρα τους οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για τις αποδράσεις τους είναι τα Ooty, Kodaikanal και Puducherry. Στο εξωτερικό επιλέγουν για τις διακοπές τους περιοχές όπως το Franschhoek στην Νότια Αφρική, Taupo, Rotorua και Auckland στην Νέα Ζηλανδία, Dar es Salaam στην Τανζανία, Paracas, Cusco, Arequipa και Ica στο Περού και Airlie Beach στην Αυστραλία.