Εργαζόμενοι σε πάνω από 250.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την Airbnb στα ταξίδια των στελεχών της για δουλειά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας, ακολουθώντας την νέα τάση που θέλει τον ταξιδιώτη να αναζητά τοπικές εμπειρίες σ’ ένα επαγγελματικό ταξίδι και να παρατείνει την διαμονή του στον προορισμό για μίνι διακοπές του.
Οπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της έρευνας όλο και περισσότεροι συνδυάζουν επαγγελματικά ταξίδια με παραμονή Σαββατοκύριακου, για την αναψυχή τους. Περισσότερο από το 50% εκατό των επαγγελματικών ταξιδιών στην Airbnb το 2016 περιελάμβανε και επιπλέον διαμονή ένα βράδυ του Σαββάτου. Η πλατφόρμα δίνει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να ζήσουν σε μια πόλη όταν ταξιδεύουν για δουλειά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι σε περισσότερες από 250.000 εταιρείες -πάνω από 230 χώρες- χρησιμοποιήσουν την Airbnb για τα επαγγελματικά τους ταξίδια.
Μέσα στο 2016, ο αριθμός των επαγγελματικών ταξιδιών στην Airbnb τριπλασιάστηκε. Και σήμερα, σχεδόν το 10% των ταξιδιών στο Airbnb είναι για δουλειά. Λόγω της αυξητικής αυτής τάσης και να διευκολυνθούν όσοι ταξιδεύουν επαγγελματικά, η πλατφόρμα έχει υιοθετήσει νέα εργαλεία αναζήτησης και κράτησης -και μέσω app- ενώ έχει εισάγει φιλικούς προς τις επιχειρήσεις τρόπους εξόφλησης.
Για το 2017 η πλατφόρμα υπόσχεται στους πελάτες της και νέες υπηρεσίες όπως γυμναστήρια και χώρους επαγγελματικών συναντήσεων.