Η Εθνική Λυρική Σκηνή «προσγειώνεται» για τρίτη συνεχή χρονιά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσιάζοντας τον «Ερωτόκριτο» – με απόλυτα εναλλακτική προσέγγιση.
Αύριο Παρασκευή 19 Μαΐου, δύο νέοι ερμηνευτές, οι Θοδωρής Βουτσικάκης και Γκωτιέ Βελισσάρης, μαζί με το συνθέτη του έργου Δημήτρη Μαραμή στο πιάνο, ερμηνεύουν ένα απόσπασμα του νέου μιούζικαλ -παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής- προσφέροντας στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία στο χώρο του αεροδρομίου.
Το σύγχρονο μιούζικαλ «Ερωτόκριτος», το λιμπρέτο του οποίου υπογράφει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Bιτσέντζου Κορνάρου και κρατάει την πρωτότυπη διάλεκτο και τη δομή του έργου που γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν -περίπου το 1600- στην Κρήτη ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει αρμονικά τη τζαζ και τα μπλουζ με την κρητική μουσική.
Ο «Ερωτόκριτος» συγκαταλέγεται στα ωραιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας ενώ αναγνωρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες της Αναγέννησης και συνολικότερα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Παράσταση:12:00-12:30 -Επίπεδο Αναχωρήσεων, Είσοδος 3-Χώρος Ελεύθερης Πρόσβασης