Συνεχίζει τις δημιουργικές συμμαχίες της η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων FedHATTA.  Με στόχο την προσφορά υπηρεσιών πληροφόρησης σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Ελλάδας σχετικά με την ασφάλεια στη θάλασσα και την πρόληψη ατυχημάτων ξεκίνησε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Safe Water Sports. ,
Η συνεργασία των δύο φορέων γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΩΔΕΚΑ της FedHATTA και εστιάζεται στην παροχή νέων υπηρεσιών πληροφόρησης οι οποίες αναβαθμίζουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν και συμβάλλουν ουσιαστικά στην ασφάλεια των επισκεπτών.
Στο πλαίσιο αυτής, οι φορείς θα προγραμματίσουν κοινές μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες που άπτονται των σκοπών τους.
Το Safe Water Sports ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 με στόχους:
– την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (Ελλήνων όσο και ξένων επισκεπτών) για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων.
– την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στη χώρα μας.
– την εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία, με στόχο την διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της θάλασσας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτή.