“Αερομαχίες”… united -ενωμένες δηλαδή- με τρολαρίσματα στα social media, με την μετοχή της United Airlines στον κατήφορο και τις αεροπορικές από τα UAE να παίρνουν την “εκδίκηση” τους κλείνοντας “παλιούς  λογαριασμούς” με την Αμερικανική αεροπορική.
Η Emirates Airlines -η καλύτερη αεροπορική εταιρεία βραβευμένη από το Trip Advisor για το 2017- με ενα πανέξυπνο και με χιούμορ βίντεo στο twitter το οποίο συνοδεύεται από το ειρωνικό σχόλιο “πετάξτε στους φιλικούς ουρανούς με μια αληθινή αεροπορική εταιρεία” παίρνει το αίμα της πίσω και απαντά στον Oscar Munoz, πρόεδρος και Διευθύνοντα Σύμβουλο της United Airlines που είχε δηλώσει τον Μάρτιο πως “αυτές οι αερογραμμές (του Κόλπου) δεν είναι αερογραμμές”.
Η Emirates Airlines μετά τη βράβευσή της απαντά: “Λοιπόν κ.Munoz, σύμφωνα με το TripAdvisor, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό site, όχι μόνο είμαστε μια αληθινή αεροπορική εταιρεία αλλά είμαστε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία για το 2017 και με την καλύτερη αεροπορική θέση αλλά και την καλύτερη πρώτη θέση για την ίδια χρονιά” και καταλήγει χρησιμοποιώντας τη φράση “Πετάξτε στους φιλικούς ουρανούς …Αυτή την φορά στ’ αλήθεια”. Η πρώτη φράση είναι το motto της United Airlines η οποία απέδειξε φυσικά πως η ίδια δεν είναι και τόσο φιλικής προς τους πελάτες της. Το δεύτερο σκέλος της ανάρτησης και απαντά φυσικά με σαρκαστικό τρόπο στον πρόεδρο της εταιρείας.
Στο τρολάρισμα όμως δεν αντιστάθηκε ούτε η επίσης γνωστή για τα έξυπνα σχόλια της στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, Royal Jordanian. Η ανάρτηση παίζει με τις λέξεις united και drag, δηλαδή με το πρώτο συνθετικό της United Airlines και την λέξη με την οποία περιγράφεται το απαράδεκτο περιστατικό με τον επιβάτης που των έσυραν βίαια έξω από το αεροσκάφος (drugged). Έτσι, η εταιρεία ανέβασε μια φωτογραφία με την οποία ενημερώνει : “Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε πως το “σύρσιμο” (λογοπαίγνιο με το drug δηλ. σέρνω) στις πτήσεις μας απαγορεύεται αυστηρά τόσο για το πλήρωμα όσο και για τους επιβάτες”. Και το σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία: “Είμαστε εδώ για να σας κρατήσουμε ενωμένους (#united). Το σύρσιμο (drugging) απαγορεύεται αυστηρά”.