Στην εκπόνηση του Master Plan για το λιμάνι της Νάξου, του αναπτυξιακού προγράμματος και της μελέτης διαχείρισης της λιμενικής ζώνης, προχωρεί η Δημοτική αρχή.
“Το Master Plan θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού. Ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στο Λιμενικό Ταμείο σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η εκπόνησή του”, τόνισε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, μετά την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο πολιτικό μηχανικό.
Ηδη, το προσεχές διάστημα εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρίας θα επισκεφθούν τη Νάξο, ώστε να συνεργαστούν με τον Δήμο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καθώς και με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ξεκινήσει η διαβούλευση για την τελική εικόνα και μορφή της  λιμενικής ζώνης της Νάξου.
Για την εκπόνηση του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης του Λιμένα θα διερευνηθούν τα ζητήματα που αφορούν στους κυματοθραύστες του λιμανιού, στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών, στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, στην πόντιση πλωτών προβλητών στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου ή και στο Βίντσι, στην επέκταση ή βελτίωση των υποδομών του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών, στην πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων και κρουαζιερόπλοιων και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση του λιμανιού.