Το μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι Live Planet θα είναι στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο από 3 έως 11 Μαΐου, για γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής “Live Symbols of the Planet”.
Το press trip διοργανώθηκε σε συνέχεια των επαφών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατά τη διάρκεια της έκθεσης τουρισμού της Μόσχας (τον περασμένο Μάρτιο) και με έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο.
“Η συγκεκριμένη εκπομπή, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στα Ιόνια Νησιά και υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, θα πρωτοεμφανιστεί σε prime time ζώνη αρχές Ιουνίου και έχει τουλάχιστον 14 εκατομμύρια τηλεθεατές. Οι λήψεις και τα γυρίσματα θα εστιαστούν στην ανάδειξη εθνικών πάρκων και περιοχές Natura, στην πανίδα και χλωρίδα των νησιών (ελαιώνες, αμπελώνες, χώρους παραγωγής λαδιού και κρασιού αντίστοιχα), σε τυροκομεία, χελώνες, ζωολογικά πάρκα, μοναστήρια, κλπ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια, δεδομένου ότι τα ανταποδοτικά οφέλη από την προβολή των εκπομπών στην τηλεόραση του Live Planet είναι μεγάλης τηλεθέασης, διότι πέραν της κύριας εκπομπής, καθημερινά το κανάλι θα προβάλει στιγμιότυπα της συγκεκριμένης εκπομπής του”.