Για τα προβλήματα των επαγγλεματιών του κλάδου, ενημερώθηκε η Υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά κατά την διάρκεια επίσκεψης της σε Καβάλα και Θάσο.
Η περιοδεία της ξεκίνησε από την περιοχή του Νέστου και συνάντηση στην Κεραμωτή με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, όπου και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει το αίτημα του να μην διέρχονται τα βαρέα οχήματα από την Κεραμωτή μέσω της Θάσου.
Ακολούθησε επίσκεψη της στην Θάσο και σύσκεψη με τον Δήμαρχο, τοπικούς παράγοντες και φορείς τουρισμού της περιοχής.
Οι εκπρόσωποι του νησιού ενημέρωσαν την κ. Κουντουρά για προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως “η αδικία”, όπως αναφέρουν, η Θάσος να μην ανήκει πλέον στο μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ. Συζήτηση επίσης έγινε για την δημιουργία μαρίνας στο Λιμένα αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης του λιμανιού της περιοχής για να δέχεται και πλοία κρουαζιέρας. Η Υπουργός Τουρισμού υποσχέθηκε να βοηθήσει ούτως ώστε το ημιτελές έργο της Μαρίνας στον Λιμένα να παραχωρηθεί στον Δήμο Θάσου προκειμένου να ολοκληρωθεί. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα ότι θα στηρίξει τον Δήμο Θάσου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στον αναπτυξιακό νόμο όπου δικαιούται να αντιμετωπίζεται ως νησιωτικός Δήμος.