Το καλοκαίρι του 2018 το Ρέθυμνο αναμένεται να διαθέτει το δικό του υδατοδρόμιο, σύμφωνα με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου Ειρήνη Κουτσαλεδάκη και έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των αδειών και των εγκρίσεων που απαιτούνται. Μεγάλο μέρος των συμβάσεων είναι έτοιμο για τον διεθνή διαγωνισμό σχετικά με την ανάθεση του συνόλου του έργου για το υδατοδρόμιο στο εμπορικό λιμάνι σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται και ο έλεγχος των όρων των συγκεκριμένων συμβάσεων.
Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρείες που θέλουν να αναλάβουν τη διαχείριση εγκαταστάσεων και πτήσεων, καθώς, όπως ανέφερε η πρόεδρος το Ρέθυμνο χαρακτηρίζεται ως θέση κλειδί, ενώ με τα υδατοδρόμια που έχουν δρομολογηθεί σε Πύλο και Πάτρα, θα υπάρχει ένα αποτελεσματικό δίκτυο πτήσεων, με τα ευνόητα οφέλη για το Νομό, αλλά και το σύνολο των εμπλεκομένων με τον τουριστικό τομέα.
“Θα υπάρξει, τόνισε για το θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Κουτσαλεδάκη, και ο απαραίτητος εξωραϊσμός και αξιοποίηση όλων των χώρων που γειτνιάζουν με το υδατοδρόμιο, με στόχο να είναι πλέον προσβάσιμοι, επισκέψιμοι και χώροι όπου θα μπορούν πολίτες, επισκέπτες και τουρίστες να τους χρησιμοποιούν”.