Αστρονομική παρατήρηση με τηλεσκόπια στον Βόλο αύριο Κυριακή -αφιερωμένη στην “Διεθνή Ημέρα Αστρονομίας“- από 7 μ.μ. μέχρι 10 μ.μ. στην παραλία της πόλης, διοργανώνει η τοπική Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει νωρίς με παρατήρηση του Ήλιου και κατά τις 9 μ.μ. θα σβήσουν τα γύρω φώτα -με ευγενή συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Βόλου- και τα 4 τηλεσκόπια θα στραφούν προς τα αστέρια για να παρατηρήσουν οι επισκέπτες προς την Δύση τον μεγάλο αστερισμό του Ωρίωνα, με το σκοτεινό νεφέλωμα της Κεφαλής Ίππου, καθώς και τον αστερισμό του Ταύρου με το σμήνος των αστέρων των Πλειάδων και Υάδων, αλλά και άλλων αστέρων και αστερισμών, όπως του Ηνιόχου, των Διδύμων, του Μεγάλου Κυνός, του Καρκίνου κ.λπ.
Παράλληλα θα γίνεται παρατήρηση και αρκετών πλανητών όπως της Αφροδίτης, που θα φαίνεται σαν μισοφέγγαρο, του Δία προς το Νότο, με τους 4 μεγάλους δορυφόρους του, τους λεγόμενους δορυφόρους του Γαλιλαίου, τον κοκκινωπό Άρη κ.λπ.
Μέλοι της Εταιρείας θα “ξεναγούν” τους επισκέπτες στους διάφορους αστέρες και αστερισμούς του ουρανού, με την ονοματολογία, την ιστορία και τη μυθολογία τους, δείχνοντάς τους με λαμπερές ακτίνες λέιζερ.