Οι 4οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας πραγματοποιούνται από χθες και μέχρι τις 4 του μήνα στην Αρχαία Ολυμπία με αποστολές από Αγγλία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Κίνα, Κύπρο, Ουγγαρία, Σλοβακία και Special Olympics Cyprus, Special Olympics England, Special Olympics Hellas.
Η ισότιμη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών με αναπηρία στους σχολικούς αγώνες αποτελεί κεντρική στόχευση αφού συμβάλλει στην ένταξη και στην ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και βοηθάει  στην άρση των προκαταλήψεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χτυπώντας στη ρίζα του τον  κοινωνικό αποκλεισμό.
Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας. Οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος σε αθλητικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ θα επισκεφτούν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας κατά την διάρκεια παραμονής τους στην περιοχή.
Η διοργάνωση ανήκει στην Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation–I.S.F.) σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου.