Ο ΣΕΤΕ ξεπλήρωσε με δείπνο το στοίχημα με το πρωθυπουργό και ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τον κλάδο για την επίλυση χρόνιων θεσμικών εκκρεμοτήτων. 
“Ο τουρισμός, υπήρξε ο μοναδικός τομέας που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ενδυναμώθηκε και αναπτύχθηκε κρατώντας ουσιαστικά την χώρα όρθια μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Αυτό είναι το στοίχημα που ο τουρισμός μας κέρδισε και που μας δίνει την ευκαιρία να  παραθέσουμε δείπνο στον Πρωθυπουργό της χώρας”. 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και οι 14 Πανελλήνιοι Φορείς μέλη του, μετά το δείπνο που παρέθεσαν στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, και τους Υπουργούς Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και Δημήτρη Τζανακόπουλο. 
“Η τουριστική περίοδος του 2017, αναφέρεται στην ανακοίνωση, με βάση τις έως σήμερα ενδείξεις, αναδεικνύει μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Υπό την προϋπόθεση άμεσης ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους δανειστές και μη σοβαρής επιδείνωσης των εξωγενών παραγόντων στην περιοχή, η αύξηση των αφίξεων και εσόδων αναμένεται φέτος να προσθέσει μια επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ. Εξέλιξη καίριας σημασίας τόσο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας.
Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ο ΣΕΤΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνεργασίας του τομέα με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ), για την περαιτέρω ενίσχυση πολυεπίπεδων συνεργειών με τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, το εμπόριο, τις κατασκευές και τη βιομηχανία. Στόχος η έξοδος από την κρίση με την ανάδειξη της Ελλάδας ως ηγέτιδας χώρας στην παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.
Για να επιτευχθεί αυτό, αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί η ταχύτερη διευθέτηση χρόνιων θεσμικών εκκρεμοτήτων που διατρέχουν τους επιμέρους κλάδους του τουρισμού (καταλύματα, τουριστικά γραφεία, εστίαση, θαλάσσιος και συνεδριακός τουρισμός, αεροπορικές, θαλάσσιες και οδικές μεταφορές, λοιπές τουριστικές υπηρεσίες και υποδομές) όπως το χωροταξικό,ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η στήριξη του επιχειρείν και η ελάφρυνση της υπερφορολόγησης σε συνδυασμό με την πάταξη της παραοικονομίας.  Εκκρεμότητες που για την αντιμετώπισή τους, ο Πρωθυπουργός υπεσχέθη την προσωπική στήριξή του. 
Ο ΣΕΤΕ και το σύνολο των Πανελλήνιων Φορέων μελών του, δηλώνουμε ότι η αδιάσπαστη ενότητα που μας διακρίνει και η προσήλωση στο κοινό μας όραμα και στον οδικό χάρτη υλοποίησης του, αποτελούν το όχημα με το οποίο μπορούμε να επιτύχουμε, με ορίζοντα το 2021, να συμπαρασύρουμε και τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας προς μία νέα ισχυρή Ελλάδα”.