Την μαγεία και την μοναδικότητα της Άνω πόλης του Κάστρου της Μονεμβασίας θα μπορούν να απολαμβάνουν όλη την ημέρα Ελληνες και ξένοι επισκέπετες. Μετά την ολοκλήρωση εργασιών για την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας των επισκεπτών η Άνω πόλς του Κάστρου της Μονεμβασίας είναι ήδη από προχθές ανοιχτή όλη την ημέρα – ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν ανοικτή από 07:30 πμ ως 02:30 μμ.
Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου η περιφορά του Επιταφίου θα περιλαμβάνει τον Ναό της Αγίας Σοφίας στην Άνω Πόλη.
Τα έργα αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν με πιστώσεις του Δήμου Μονεμβασίας και με την επίβλεψη των αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.
Ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, ευχαρίστησε με επιστολή του την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας “για την άριστη συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας σε όλα τα θέματα και ειδικότερα στην πρόταση του Δήμου Μονεμβασίας για να είναι ανοιχτή όλη την ημέρα η Άνω Πόλη ώστε να είναι επισκέψιμη και τις απογευματινές ώρες, όπως είναι η επιθυμία των επισκεπτών της Μονεμβασίας ειδικά την θερινή περίοδο”.