“Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες”.  Μια Αμερικανίδα αστυνομικός συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ταϊβάν γιατί ταξίδευε αεροπορικώς από το Λος Αντζελες έχοντας στην τσάντα της το υπηρεσιακό όπλο της.
Η αφηρημένη αστυνομικός Νόελ Γκραν -που βρίσκονταν σε άδεια και ταξίδευε με την οικογένεια της στην Ταϋλάνδη- ξέχασε να βγάλει από την τσάντα της το όπλο της το οποίο δεν εντοπίστηκε στους ελέγχους από τους οποίους πέρασε στο Λος Άντζελες.
Η ίδια ενημέρωσε τις αρχές της Ταϊβάν για το όπλο όταν το αεροσκάφος έκανε στάση στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Αστυνομικών Αρχών της Σάντα Μόνικα. Η Γκραντ αφέθηκε ελεύθερη αλλά της απαγορεύτηκε να φύγει από την Ταϊβάν μέχρι να διευκρινιστεί η υπόθεση.
Οι Αμερικανικές Ομοσπονδιακές Αρχές παραδέχτηκαν ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, δεδομένου ότι η Γκραντ κατάφερε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος έχοντας στην τσάντα της ένα όπλο και κανείς δεν την σταμάτησε.
Ο Νίκο Μελέντες, της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αερομεταφορών, δήλωσε ότι “οι αρχές διαπίστωσαν ότι δεν ακολουθήθηκαν οι προκαθορισμένες διαδικασίες και ένας αστυνομικός πέρασε από τους ελέγχους με ένα όπλο”.