Με τσουχτερά πρόστιμα θα αντιμετωπίσει ο Δήμος Καλαμάτας όσους εκμεταλλεύονται κοινόχρηστους χώρους, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια. Οπως  ανακοίνωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες θα πρέπει να καταθέσουν σύντομα αίτηση για να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστων χώρων, προκειμένου να εξοφλήσουν με ευνοϊκούς όρους το σχετικό τέλος και να αποφύγουν πρόστιμο 100%.
Μέχρι στιγμής έχει υποβάλει αίτηση περίπου το 50% των ενδιαφερομένων, που σημαίνει ότι έχουν χορηγηθεί άδειες για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων σε 88 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε 46 εμπορικές, δεδομένου ότι πέρυσι δόθηκαν περίπου 300 άδειες.
Εάν ο επιχειρηματίας κάνει εγκαίρως την αίτησή του, θα εκδοθεί άδεια και θα έχει τη δυνατότητα να δώσει προκαταβολή 30% και το υπόλοιπο του τέλους να το εξοφλήσει σε τρεις δόσεις κατά μέγιστο. Εάν δεν κάνει αίτηση για τη χορήγηση άδειας και με δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι, θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι το πρόστιμο ανέρχεται σε 100% της αξίας του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου.