Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την κορυφαία απόφαση της UNESCO ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας και της πορείας που οδήγησε στην ένταξη των Φιλίππων στα Μνημεία της UNESCO καθώς και το διαχειριστικό σχέδιο με τα προγραμματιζόμενα έργα.
Ομιλίτριες στην εκδήλωση θα είναι η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, η διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ελένη Κόρκα, η διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Προβολής & Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ευγενία Γερούση και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και οι πρώην δήμαρχοι Καβάλας και Φιλίππων Κωστής Σιμιτσής, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και Λευτέρης Κωταίδης.