Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η πρώτη συνάντηση εργασίας με θέμα την ενεργοποίηση του θεματικού δικτύου για τον “Γαστρονομικό Τουρισμό” στην Αττική με την παρουσία φορέων όλου του παραγωγικού φάσματος των υπηρεσιών γαστρονομίας του τόπου μας.
“Μια σπουδαία παραγωγική δραστηριότητα, η εστίαση, αποτελεί συστατικό στοιχείο του Τουρισμού, είτε ως υψηλή γαστρονομία είτε ως παραδοσιακή κουζίνα. Η στήριξή της αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και η ενθάρρυνση της συνέργειας γαστρονομίας – οινογευσίας με τον τουρισμό, είναι στρατηγική επιλογή μας. Θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες συναντήσεις με θεματικούς τουριστικούς φορείς όπως συναντήσεις για τον θαλάσσιο και περιηγητικό τουρισμό, κ.α. ολοκληρώνοντας τις προτάσεις μας για ανάπτυξη δικτύων θεματικού τουρισμού”, τόνισε μεταξύ άλλων η Ελένη Δημοποπούλου Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού.
Η Προϊσταμένη της Δ/σης Τουρισμού Αθηνά Κολυβά επεξήγησε τις προθέσεις της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη συνεργασία για την υλοποίηση των συνεργατικών δικτύων, ενώ την κεντρική εισήγηση για τη διαδικασία ενεργοποίησης ενός τέτοιου δικτύου έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Κούτουλας, ο οποίος συνέταξε το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής (marketing plan). Στη συνέχεια κατέθεσαν τις απόψεις τους για περαιτέρω επεξεργασία εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί σημαντικοί παράγοντες, τόσο του χώρου της εστίασης όσο και συλλογικών φορέων . Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, της ΓΕΣΕΒΕΕ, της ΓΕΠΟΕΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΕΑΤΑΑ, της ΕΝΟΑΑ, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αναβύσσου (ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού), του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, αλλά και εκπρόσωποι πολλών διακεκριμένων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και η Εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων Αγγελική Λεβέντη.