Αλλη μία περιοχή της χώρας μας υποψήφια για τον κατάλογο της UNESCO. Η Αστερούσια στην Κρήτη  διαθέτει, κατ’ αρχήν, τα βασικά γνωρίσματα που απαιτούνται για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας στα Αποθέματα Βιόσφαιρας της UNESCO.
Αυτό επισήμαναν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες του νησιού Ρύγκεν, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα, στην διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Δέκα.
“Τα Αστερούσια μπορούν να αποτελέσουν το «κορμό» για την ανάπτυξη της νότιας Κρήτης αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα με δράσεις που σέβονται απόλυτα το φυσικό περιβάλλον και τα μνημεία της περιοχής”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.
Στην ημερίδα συμμετείχαν με παρουσιάσεις ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Χαράλαμπος Βερβέρης, η υπεύθυνη της “Βιόσφαιρας της UNESCO” στο νησί Ρύγκεν κ.Μούστερ, ο Διδάκτωρ Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης που πραγματοποιεί την τελευταία πενταετία τις αρχαιολογικές ανασκαφές στη περιοχή της “Κουμάσας” στα Αστερούσια Διαμαντής Παναγιωτόπουλος.