Το ζήτημα της απελευθέρωσης των υπεραστικών γραμμών έθεσε πριν από λίγες μέρες η ΓΕΠΟΕΤ στον Πρωθυπουργό στο δείπνο που παρέθεσε ο ΣΕΤΕ και οι 14 Πανελλήνιοι Φορείς μέλη του.
Στην συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό ο Γενικός της Γραμματέας  Άρης Μαρίνης, αναφέρθηκε τόσο στην υπερφορολόγηση του κλάδου και την ανάγκη μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στις οδικές μεταφορές προκειμένου να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, όσο κυρίως στην πλήρη απελευθέρωση των χερσαίων οδικών επιβατικών μεταφορών και ειδικότερα των υπεραστικών γραμμών, από τα ελάχιστα μονοπώλια που εξακολουθούν να υφίσταται στη χώρα μας. Η απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών αναμένεται να δημιουργήσει όφελος έως και 30% στον μέσο καταναλωτή – επιβάτη, καθώς ο κλάδος των Τουριστικών Λεωφορείων είναι σε θέση να προσφέρει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες μεταφοράς σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από τις σημερινές.
Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΠΟΕΤ καθώς και οι παριστάμενοι Υπουργοί που επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα ήταν θετικοί στην εξέταση του ζητήματος.