Σειρά επαφών πραγματοποίησε αυτές τις μέρες στην Σύρο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγγο.
Ο κ.Σαντορινιός ο οποίος επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων με παραγωγικούς φορείς του νησιού.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στην ομιλία του στους φορείς, στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της Νησιωτικής Πολιτικής, τα οποία χαρακτήρισε πολυεπίπεδα.
“Η Νησιωτική Πολιτική είπε, δεν είναι μονοδιάστατη, απαιτεί παρεμβάσεις από όλα τα πεδία της Διοίκησης και χρειάζεται γενναίες πρωτοβουλίες στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ανάπτυξη, στα ανοιχτά θέματα της Ενέργειας και του Τουρισμού. Η δική μας Κυβέρνηση, έχει δεσμευτεί για την τήρηση του Άρθρου 101 του Συντάγματος και για την εφαρμογή ιδιαίτερων Νησιωτικών Πολιτικών που θα απαντήσουν σε όλα εκείνα τα προβλήματα που καθημερινά καλείται ο νησιώτης να αντιμετωπίσει. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων ανά Υπουργείο, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από την Νίσυρο, που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε με στόχο να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που βίωνε για πολλά χρόνια ο νησιώτης και που ήταν αποτέλεσμα τόσο των αντίξοων αντικειμενικών συνθηκών, αλλά πολύ περισσότερο της έλλειψης, μέχρι τώρα, κυβερνητικής βούλησης για ενίσχυση των νησιών”.  
Με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Λεονταρίτη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συζήτησε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός παρέθεσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την αναμόρφωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, την επικείμενη λειτουργία των υδατοδρομίων και τον στόχο για υδατική αυτονομία των άνυδρων νησιών.