“Τρέλλαναν” την Νέα Υόρκη οι γεύσεις από το Νότιο Αιγαίο. Ομάδα σεφ από την περιοχή δημιούργησε πιάτα έργα τέχνης, που εντυπωσίασαν τους πάντες και εξέπληξαν ακόμα και τους πεπειραμένους ουρανίσκους του παγκοσμίως αναγνωρισμένου James Beard Foundation.
Την Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή παρουσίασαν -ως γνήσιοι πρεσβευτές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου- πριν από λίγες μέρες οι σεφ Χρήστος Αθανασιάδης, Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων, Παναγιώτης Διαμαντής, Ιωάννης Γαβαλάς, Σταμάτης Μισομικέ (που προσφάτως κέρδισε τον τίτλο του European Young Chef 2016) και Γιώργος Στυλιανουδάκης.
“Η γαστρονομία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων κατακτά τώρα και την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τονίζει μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης, σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον των Αμερικανών να επισκεφθούν τη χώρα μας και τα νησιά μας, διαρκώς αυξάνεται. Τα προϊόντα και οι γεύσεις των νησιών μας, εντυπωσιάζουν τους πάντες και αποδεικνύουν σε κάθε αφορμή ότι το Νότιο Αιγαίο επάξια υπηρετεί το θεσμό της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή”.
Είναι η πρώτη φορά που μέσω των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, η Ελληνική γαστρονομία παρουσιάζεται στο Beard House του James Beard Foundation. Η εκδήλωση “Gifts from Greece” που είχε σκοπό την προβολή των γαστρονομικών θησαυρών του Νοτίου Αιγαίου, έγινε παρουσία των ελληνικών προξενικών αρχών, σημαντικών εκπροσώπων των αμερικανικών ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Journal, η VOGUE Αμερικής, η Vogue Βραζιλίας, Αμερικανών δημοσιογράφων γαστρονομίας και ταξιδιού, ειδικών γαστρονομίας και lifestyle και ηγετικών στελεχών του James Beard Foundation.
To James Beard Foundation, με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα “James Beard Awards” την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.