Ενα υπερσύγχρονο πάρκο για skate και ΒΜΧ, εγκαινιάστηκε σήμερα στον Βόλο. Ενα καινοτόμο εγχείρημα της Δημοτικής Αρχής Βόλου, σε συνεργασία με τους skaters προκειμένου να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα. Στόχος να διοργανώνονται στο χώρο επιδείξεις αλλά και αγώνες.
Το νέο skate park θα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τους νεαρούς skaters που μέχρι τώρα περιφέρονταν δημιουργώντας αυτοσχέδιες πίστες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά τόσο η σωματική ακεραιότητα των ίδιων των skaters, όσο και των απλών πολιτών που συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους, πάρκα.
Το skate park έχει κατασκευαστεί στο παραλιακό πάρκο του Αναύρου σε έκταση 700 τ.μ. Εχουν τοποθετηθεί ένα quarterpipe, streetspine (διπλές καμπύλες), διπλό quarterpipe, funbox, piano, ledge, rail (μεταλλική ράγα) και ράμπες με καλυπτόμενες πλευρές και πλάτες ελεύθερα προσβάσιμες. Τις εν λόγω μπάρες μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι κάνουν skateboarding, inline skating και ΒΜΧ.
Η προμήθεια του εξοπλισμού και το ειδικό δάπεδο που κατασκευάστηκε είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας ΕΝ 14974:2006 + Α1:2010.