Οι πρώτοι τουρίστες φθάνουν το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Βόλου, στην Νέα Αγχίαλο με τις πρώτες ενδείξεις στην κίνηση να παρουσιάζουν μια αύξηση 10% με 12%, ενώ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έγινε γνωστό ότι οι πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση θα είναι σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι, κατά έντεκα περίπου.
Και φέτος κατά την παράδοση οι πρώτες πτήσεις στην Νέα Αγχίαλο είναι από την Γαλλία. Συγκεκριμένα από το Παρίσι τρεις πτήσεις με πάνω από 550 Γάλλους τουρίστες με προορισμό τους το “Κλαμπ Μεντιτεραννέ” στον Αγιο Γεώργιο Λιχάδας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αφίξεων, θα πραγματοποιείται μία πτήση κάθε Σάββατο και τα τέσσερα πρώτα Σαββατοκύριακα της σεζόν θα υπάρχουν δύο επιπλέον έκτακτες πτήσεις από το Παρίσι για τον Βόλο.
Αμέσως μετά το Πάσχα, την Τετάρτη 21 Απριλίου ξεκινούν οι πτήσεις από το Άμστερνταμ και στις 29 Απριλίου, ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από Μόναχο και Βρυξέλλες.
Την φετεινή χρονιά αναμένονται και πάρα πολλoί τουρίστες από το Ισραήλ, αφού οι πτήσεις για την αεροπορική σύνδεση Τελ Αβίβ και Βόλου μπαίνουν στο πρόγραμμα από τις 22 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Βόλου στην Νέα Αγχίαλο.
Πολλές επιπλέον πτήσεις θα συνδέσουν φέτος τον Βόλο με αεροδρόμια σε Λονδίνο,Μάντσεστερ, Παρίσι, Λυόν, Βιέννη, Βρυξέλλες, Μόναχο, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Άμστερνταμ, Τελ Αβίβ και Πάφο.
Η αύξηση των αφίξεων των ξένων τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, οφείλεται και στις συντονισμένες προσπάθειες των Δημοτικών Αρχών, των Ενώσεων Ξενοδόχων και άλλων φορέων της περιοχής με τις στοχευμένες παρουσιάσεις τους σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό.