Εντείνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον Λιβανέζων t.o. για το project του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού “Από την Θεσσαλονίκη στον Άθωνα”, στο οποίο συμμετέχει και η Mid East. Οι μέχρι στιγμής συμφωνίες που έχουν κλειστεί από την Τουριστική αγορά του Λιβάνου καθώς και οι επαφές αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη του προσκυνηματικού δικτύου της Ανατολικής Χαλκιδικής.
Ηδη, το διήμερο 1 και 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επαγγελματική επίσκεψη του προέδρου του Ορθόδοξου Συμβουλίου του Λιβάνου και ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου προσκυνηματικού τουρισμού, ο οποίος ακολούθησε την προαναφερόμενη χαρτογραφημένη διαδρομή, ξεναγούμενος σε τόπους προσκυνήματος με ιστορική και θρησκευτική πιστότητα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που αποτέλεσε συνέχεια της προ μηνός παρουσίασης του δικτύου στη Βηρυτό, τοπικά μνημεία και προσκυνήματα “μπήκαν εκ νέου στο μικροσκόπιο”, προκειμένου να εξετασθεί η ένταξή τους στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα της Mid East, το οποίο αναμένεται να εμπλουτισθεί, προκαλώντας αύξηση διανυκτερεύσεων στην περιοχή. Παράλληλα, η τοποθέτηση νέων επισκέψιμων χώρων και μνημείων στη διαδρομή τονώνει την προσπάθεια τουριστικής σύνδεσης της ορεινής με την παράκτια ζώνη, η οποία χρόνο με χρόνο γίνεται πιο ορατή και χειροπιαστή από ποτέ.
Ο Οργανισμός αναμένεται να εντείνει την προσπάθεια διείσδυσης στα θρησκευτικά και προσκυνηματικά στρώματα του Λιβάνου, μέσω εφαρμογής εξαιρετικά στοχευμένου σχεδιασμού, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή τους αμέσως επόμενους μήνες.