Απογειώθηκε η κίνηση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” και  ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης να κάνει λόγο για “πρωτόγνωρη κατάσταση μετά από αρκετές δεκαετίες” . 
Την μεγάλη άφιξη τουριστών στο νησί επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”. Από τις αρχές μέχρι σήμερα, η αύξηση ανέρχεται στο 30% ενώ τον μήνα Απρίλιο άγγιξε το 50%.
Από αυτή την εβδομάδα, δυναμικά στον τουριστικό χάρτη μπαίνουν και οι Ρώσοι -που φέτος “ψηφίζουν Κρήτη”- ενώ άλλοι αγαπημένοι τους προορισμοί είναι η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Πελοπόννησος και η Κέρκυρα. Τα μηνύματα από την Ρώσικη αγορά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς η αύξηση αγγίζει το 15% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ σε ότι αφορά στα προβλήματα σχετικά με την έκδοση βίζας σε Ρώσους τουρίστες, αυτά αντιμετωπίστηκαν, σύμφωνα με τους πράκτορες. Οι ξενοδόχοι εκφράζουν την ικανοποίηση τους καθώς οι πληρότητες αναμένεται να αγγίξουν το 100% σε αρκετά ξενοδοχεία, μετά τις 15 Μαϊου που θα καταφθάνουν στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου 80 με 100 πτήσεις τσάρτερ την ημέρα και με πληρότητες που αγγίζουν το 90%.