Στην ανάδειξη του Κισσάβου στοχεύει ο “5th Kissavos Road Tour 2017” που θα πραγματοπιηθεί το Σάββατο  και την Κυριακή 29 και 30 Απριλίου 2017, με διοργανωτές τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, την “Cycling Hellas”, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς. Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του Κισσάβου, των  γραφικών χωριών,  των παράλιων του Νομού Λάρισας και αφετέρου η ανάδειξη και προώθηση του  αθλήματος της ποδηλασίας σε όλες τις ηλικίες.
Οπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός “πρόκειται για ένα διεθνή αγώνα που δίνει την δυνατότητα να προβληθεί η πανέμορφη περιοχή του Κισσάβου και το άθλημα της ποδηλασίας. Η περιφέρεια Θεσσαλίας γνωρίζει την σπουδαιότητα αυτών των αγώνων και στηρίζει αυτές τις προσπάθειες που αποβλέπουν στη διάδοση του αθλητισμού και της περιοχής”.
Στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων Κώστας Δαλαβίκας παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αγώνων ενώ η Δέσποινα Δαλαβίκα στάθηκε στο τελετουργικό και στην συμμετοχή των τοπικών συλλόγων.
Την απόλυτη στήριξη στους αγώνες εξέφρασαν οι Δήμοι Τεμπών και Αγιάς που γνωρίζουν την σημασία τους. Τον Δήμο Τεμπών εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Κώστας Κολλάτος και τον Δήμο Αγιάς ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Γιάνναρος.
Την 1η μέρα θα διεξαχθεί αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης χρονομέτρου 4,5  χιλ. με εκκίνηση την Εθνική Οδός- διασταύρωση Γόννων Αμπελακίων και τερματισμό στην Κεντρική πλατεία Αμπελάκίων Κισσάβου.
Την 2η μέρα θα διεξαχθεί αγώνας Αντοχής 106 χιλιομέτρων με προεκκίνηση ( με Αστυνομική και μοτο συνοδεία-φύλαξη) από Στόμιο, κατευθύνονται προς Τέμπη Αγ Παρασκευή, Εθνική οδό, Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι, αριστερά Κυψελοχώρι , Καλοχώρι, διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο, Ελευθέριο, Αγιά, Σκήτη (από παλιό δρόμο),  Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Παλιουριά, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, ανεβαίνουν την τελική ανάβαη 4 χιλιομέτρων  από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα και τερματίζουν στην Κεντρική πλατεία Καρίτσας.