Αύριο και την Κυριακή η Λάρισα θα ζει στον ρυθμό της διοργάνωσης του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα –ο οποίος έχει και συμμετοχές από το εξωτερικό- «Ο γύρος της Λάρισας». Ενας θεσμός που αναβαθμίζει και την τουριστική ταυτότητα της πόλης ανάγοντας την σε πόλη αθλητικού Τουρισμού.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι Τεμπών και Κιλελέρ με διαδρομή Συκούριο, Ελευθέριο, Ομορφοχώρι, Συκούριο.
Με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 600 η διοργάνωση θα έχει διασυλλογικό Αγώνα Δρόμου – ατομικής χρονομέτρησης – αντοχής – στις κατηγορίες Μάστερς, Ανδρών, Παίδων, Γυναικών, Κορασίδων, Μίνι Μικρά, Μίνι Μεγάλα και Open.
«Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή και την βάζει στο καλεντάρι των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο αγώνας αυτός, τόνισε έχει 286 συμμετοχές το Σάββατο και 305 την Κυριακή σε μια διαδρομή Συκούριο, Ελευθέριο, Ομορφοχώρι και με τερματισμό στο Συκούριο» και ευχαρίστησε τους εθελοντές αλλά και όσους συνεργάστηκαν «γιατί χωρίς αυτούς οι αγώνες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν», είπε χαρακτηριστικά.
«Πολιτισμός, αθλητισμός και Τουρισμός συνυπάρχουν στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, τόνισε ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, που γίνεται στην περιοχή η οποία πέρα από τον εθελοντισμό και τη συνεργασία, αναδεικνύει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και της φυσικές ομορφιές του τόπου μας».
Με τέτοιου είδους events, επεσήμανε ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Σάββας Τσοπούρογλου ενισχύεται ο αθλητικός Τουρισμός στην περιοχή με θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία.
«Έχουμε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, περίπου 600 στο σύνολο και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε ότι αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις πρώτη σε όλη την χώρα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και παρακαλούμε τους πολίτες που θα κινούνται σε αυτούς τους δρόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».
Η Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Στέλλα Στράτου υπογράμμισε ότι από την πλευρά της Αστυνομίας «έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που θα είναι διαθέσιμες όλες τις ημέρες για την κάλυψη σε διασταυρώσεις και κρίσιμα σημεία. Εξάλλου τέτοιοι αγώνες έχουν γίνει με επιτυχία και στο παρελθόν».