Για την πρωτοβουλία του Δήμου Αλοννήσου σχετικά με την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, ως δείγμα πρωτοπορίας και οικολογίας στην Ελλάδα, βραβεύτηκε η Αλόννησος στην έκθεση Τουρισμού “Mediterranean Panorama 2017″, από τον κορυφαίο Tour Operator της Σκανδιναβίας Apollo Travel Group.
Τ
ο βραβείο επιδόθηκε από την Nina Hornewall, Πρώτη Αντιπρόεδρο και Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου Apollo Travel Group στην Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου που εκπροσώπησε τον προορισμό.
Στην εκδήλωση βράβευσης παρευρέθηκαν σημαντικά κλαδικά ενημερωτικά Τουριστικά Μέσα της Σουηδίας όπως το Travel News καθώς και εκπρόσωποι κορυφαίων ταξιδιωτικών ΜΜΕ όπως ο Tobias Bestelid, καθιερωμένος ταξιδιωτικός συντάκτης του έγκριτου περιοδικού Vagabond που “πρωταγωνιστεί” στην ενημέρωση νέων προορισμών και τάσεων για το ταξίδι στη Σουηδία, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων αναγνωστών και ταξιδιωτών στην Ευρώπη, κάθε χρόνο. Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία σε καλά οργανωμένες οικολογικές πρωτοβουλίες ως στοιχεία με προστιθέμενη αξία για Τουριστικούς προορισμούς, στην εκδήλωση δήλωσαν «παρών», τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apollo, Marlen Bergstrom, Επικεφαλής Marketing και Peter Browall, Διευθυντής Πωλήσεων.
Η διάκριση συμπλήρωσε κατάλληλα την ήδη επιτυχημένη εκθεσιακή παρουσία του Δήμου Αλοννήσου, με την ενημέρωση των εκατοντάδων φίλων του προορισμού και εν δυνάμει ταξιδιωτών από την Σουηδία.