Τα “καυτά” προβλήματα της Σαντορίνης, τέθηκαν στο τραπέζι στην συνάντηση των τριών βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου, Νίκου Μανιού με τον Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο.
Η αυθαίρετη δόμηση ήταν πρώτη στην αντζέντα της συνάντησης των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που επισκέφθηκαν το νησί και του Δημάρχου. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου όπως η Πολεοδομία όπου υπηρετεί ένας μόνο μηχανικός με ευθύνη για έξι νησιά σε συνάρτηση με την υποστελέχωση της αστυνομίας, όπου με δεκαπέντε αστυνομικούς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ασκηθεί έλεγχος σε διάφορα συμβάντα και κυρίως σε ζητήματα αυθαίρετης δόμησης, που επεκτείνονται στο νησί τα τελευταία χρόνια δίνουν την διάσταση του προβλήματος.
“Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε σημαντικές τις προτάσεις του Δημάρχου, τόσο για την τροποποίηση του ισχύοντος Π.Δ. προς την κατεύθυνση περαιτέρω προστασίας ορισμένων περιοχών π.χ. Βλυχάδα από την δόμηση αλλά και γενικότερα προς τον επανακαθορισμό των χρήσεων γης, όσο και την έγκριση από πλευράς του κεντρικού κράτους για προσλήψεις στο δήμο, εφόσον οι πόροι καλύπτονται από πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης” σημειώνεται σε Δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση μελών Θήρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το έργο επισκευής στο λιμάνι του Αθηνιού. Μετά την παράδοση της μελέτης, συγκεκριμενοποιήθηκε με τα υπουργεία Ναυτιλίας και Υποδομών η βέλτιστη λύση για την επιτάχυνση υλοποίησής του.
Ιδίοις όμμασι και οι τρείς βουλευτές διαπίστωσαν -σε επίσκεψή τους στο νοσοκομείο– το σημαντικό έργο που γίνεται και την προσπάθεια που καταβάλλουν τόσο οι γιατροί, όσο και το υπόλοιπο προσωπικό. Σε συζήτηση με την αντιπρόεδρο της ΑΕΜΥ και διευθύνουσα του νοσοκομείου Μαρία Μαυρικάκη επικεντρώθηκαν κυρίως στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα με αιχμή την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού σε κρίσιμους τομείς αλλά και στην λειτουργία του αξονικού τομογράφου, για τον οποίο προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία με στόχο να εγκατασταθεί στην αρχή της τουριστικής περιόδου.
Σε συνέντευξη τύπου παρουσία του δημάρχου και φορέων του νησιού, παρουσίασαν συνοπτικά το απολογιστικό έργο της κυβέρνησης δύο χρόνια από τις εκλογές του Γενάρη 2015, ενώ αναφέρθηκαν επίσης και σε τοπικά ζητήματα. Στη συζήτηση που ακολούθησε κυριάρχησαν τα θέματα του νοσοκομείου με αιχμή το πρόβλημα στέγασης του προσωπικού, ζητήματα λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, ζητήματα παραγωγικής ανασυγκρότησης με επίκεντρο την αγροτική ανάπτυξη και το θέμα του Sea Diamond κλπ.
Οι κ.κ. Συρμαλένιος, Συρίγος και Μανιός επανέλαβαν ότι θα βρίσκονται πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ότι θα σταθούν αρωγοί στην προώθηση λύσεων των θεμάτων της Σαντορίνης και συνολικά των νησιών.
Οι τρεις βουλευτές συμμετείχαν επίσης στην ολομέλεια της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης στην πορεία προς την νομαρχιακή συνδιάσκεψη, ενώ παρευρέθηκαν στην χοροεσπερίδα του συλλόγου Κρητών της Σαντορίνης.