Το ταξίδι του σε 22 πόλεις και 13 χώρες Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης -και με καινοτομίες- ξεκίνησε ήδη το 8ο Sympossio Greek Gourmet Touring.
Για άλλη μία χρονιά το τρίπτυχο τουρισμός, γαστρονομία και πολιτισμός αλληλεπιδρούν και αναδεικνύουν την πραγματική ταυτότητα της κουλτούρα και της παράδοσης της Ελλάδας μέσα από αυθεντικές γεύσεις και αρώματα.
Αφιερωμένο φέτος στα «Νησιά του Αιγαίου» με σκοπό να ευχαριστήσει και να στηρίξει τους νησιώτες του Αιγαίου –που δοκιμάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια- προβάλλοντας στο εξωτερικό την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα τους.
Καινοτομία ο νεοσύστατος θεσμός των «Πρεσβευτών του Sympossio», ως κοινωνοί του ενωτικού μηνύματος που φέτος είναι οι Νίκος Κακλαμανάκης, Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Βίκυ Αρβανίτη, Ολυμπιονίκης στο Beach Volley και Άκης Σακελλαρίου, ηθοποιός.
Το Sympossio, μια μοναδική μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ομίλου Aldemar Resorts –με εμπνευστή του τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Αλέξανδρο Αγγελόπουλο– που φέτος έχει συνοδοιπόρους του την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Aegean Airlines τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Πρόκειται για ένα διαδραστικό event που προάγει την Ελλάδα ως μοναδικό γαστρονομικό προορισμό. Μία βιωματική-ψυχαγωγική εμπειρία όπου οι προσκεκλημένο επαγγελματίες και δημοσιογράφοι του τουρισμού, μαγειρεύουν μαζί με τους σεφ και γεύονται την αυθεντική Ελλάδα. Έτσι αποτυπώνονται στους συμμετέχοντες γεύσεις, αρώματα και μνήμες Ελλάδας.
Με 8 χρόνια ήδη στο ενεργητικό του, αποτελεί ένα κατεξοχήν συνεργικό προϊόν, καθώς είναι μία σύμπραξη ελληνικών εταιριών τροφίμων και ποτών, τουριστικών επιχειρήσεων και θεσμικών οργάνων. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο, μεταξύ τομέων όπως η γαστρονομία, οι τέχνες, ο πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής τομέας. Έλληνες επιχειρηματίες συμπορεύονται και συμπράττουν, παρέχοντας πόρους και τεχνογνωσία, για να δώσουν μια αυθεντική γεύση ελληνικής κουζίνας στο ξένο κοινό, μεταφέροντας παράλληλα μια γεύση από τις αξίες, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα που αποτελούν κι αυτά μέρος της Ελληνικής μας ταυτότητας.
Μέχρι τις 7 Απριλίου το 8ο Sympossio Greek Gourmet Touring θα ταξιδέψει σε Σλοβακία, Ρουμανία, Πολωνία, Τσέχικη Δημοκρατία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρωσία, Ουκρανία.