Αισιόδοξα τα μηνύματα από το Μαϊάμι για το πρότζεκτ “Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο”, που θα απογειώσει την Τουριστική προβολή της χώρας μας. Αυτή μάλιστα την δυναμική -του ισχυρού κινηματογράφου- επιδιώκει να εκμεταλλευτεί για την διεθνή προώθηση του προορισμού η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά και την διαβεβείωση από την Υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή εντός του Απριλίου.
“Κάναμε μια ειλικρινή και εμπεριστατωμένη συζήτηση, τονίζει μετά τις επαφές του από το Μαϊάμι και τις συζητήσεις σχετικά με το πρότζεκτ ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης. Συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι της επένδυσης. Έγινε άλλο ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση και περιμένουμε με αγωνία την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου, του οποίου η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε. Πιστεύω ότι οι διαδικασίες από κυβερνητικής πλευράς θα “τρέξουν” γρήγορα, διότι πλέον όλοι έχουν πειστεί για τη σοβαρότητα της πρότασης και τα θετικά -και μόνο θετικά αποτελέσματα- που θα έχει η υλοποίησή της για την ελληνική οικονομία”.
Σύμφωνα με τα όσα αποκόμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων από τις συζητήσεις του με την Υπουργό Τουρισμού, είναι πολύ πιθανό το σχετικό σχέδιο νόμου να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Απριλίου, προκειμένου η χώρα να διαμορφώσει ευνοϊκό περιβάλλον που θα την καταστήσει ανταγωνιστική στον χώρο των ξένων κινηματογραφικών παραγωγών.
Στις συναντήσεις στο Μαϊάμι του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με τον βραβευμένο Αμερικανό παραγωγό και σκηνοθέτη Steven Bernstein, με εκπροσώπους των επενδυτών και την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με αντικείμενο το πρότζεκτ με “Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο”, επισημάνθηκε η ανάγκη επίσπευσης της διαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να υλοποιηθεί η μεγάλη αυτή επένδυση.
Το πρότζεκτ “Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο”, όπως ανέλυσε λεπτομερώς ο κ. Bernstein στην κ. Κουντουρά, περιλαμβάνει δύο στάδια:
α) την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου για φοιτητές
β) την κατασκευή μόνιμων κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στο νησί. Οι επενδυτές επανέλαβαν για άλλη μια φορά την πρόθεσή τους να επενδύσουν άμεσα στη Σύρο, ενώ από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού, που εξαρχής ήταν ιδιαίτερα θετική με την Χολιγουντιανή επένδυση στην καρδιά των Κυκλάδων, επιβεβαίωσε την αρχική της θέση.
“Αξίζει να τονιστεί ότι τα οφέλη από την επενδυτική πρόταση του Steven Bernstein και των Αμερικανών επενδυτών, θα είναι τεράστια όχι μόνο για το Νότιο Αιγαίο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, με βάση και τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τον κινηματογραφικό τουρισμό διεθνώς” αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμπληρώνοντας πως “σύμφωνα με το Tourism Competitive Intelligence, το 2012, 40 εκατ. τουρίστες επέλεξαν τον προορισμό των διακοπών τους επειδή τον είδαν σε κάποια κινηματογραφική ταινία. Συνεπώς, η προβολή που επιτυγχάνεται για έναν προορισμό μέσω του κινηματογράφου είναι τεράστια και με μεγάλη διάρκεια στον χρόνο. Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ως ιδανικό φυσικό σκηνικό, έχουν όλα τα προσόντα για να βρεθούν πολύ ψηλά στη λίστα των περιζήτητων κινηματογραφικών προορισμών και προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια εργάζεται σοβαρά και εντατικά”.