Συμφωνία με την Fraport Greece για αποκλειστική δραστηριότητα λιανικού εμπορίου στους ελεγχόμενους χώρους των αεροδρομίων σε 14 Ελληνικά αεροδρόμια υπέγραψε η Dufry, μέσω της θυγατρικής της Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. (ΚΑΕ Α.Ε.). 
Η νέα συμφωνία, διάρκειας 30 χρόνων προβλέπει την επέκταση των εμπορικών χώρων με αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό του τρέχοντος χώρου των καταστημάτων από 5.000τ.μ. σε περισσότερα από 12.000τ.μ.
Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ κατά την ημερομηνία έναρξης της συμφωνίας παραχώρησης μεταξύ του δημοσίου και της Fraport Greece. Σημειώνεται ότι η επέκταση και η βελτίωση των εμπορικών χώρων αναμένεται να ξεκινήσει το 2017 και να ολοκληρωθεί το 2021.
O κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, επεσήμανε πως “τα 14 αεροδρόμια αποτελούν πύλες σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκόσμιας εμβέλειας”.
Όπως υπενθύμισε μάλιστα, το επενδυτικό πλάνο της Fraport Greece περιλαμβάνει σημαντική αύξηση των εμπορικών χώρων αλλά και βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, με στόχο τα ελληνικά αεροδρόμια να μπορούν να υποδεχθούν την αυξανόμενη επιβατική κίνηση.
Εν’ τω μεταξύ μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 1 δις. ευρώ περίπου υπέγραψε με την Fraport Greece κοινοπραξία κορυφαίων χρηματοδοτικών ιδρυμάτων για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών ελληνικών αερoδρομίων διάρκειας 40 ετών.
Η κοινοπραξία των δανειστών περιλαμβάνει τις Alpha Bank (284,7 εκατ. ευρώ), Black Sea Trade and Development Bank (62,5 εκατ. ευρώ), European Bank for Reconstruction and Development (186,7 εκατ. ευρώ), European Investment Bank (280,4 εκατ. Ευρώ), και International Finance Corporation (154,1 εκατ. ευρώ), μέλος του World Βank Group. H IFC θα παρέχει, επίσης, στην Fraport Greece αποκλειστικά ανταλλαγή επιτοκίων αντιστάθμισης σε Ευρώ, έτσι ώστε να βοηθήσει την εταιρεία να αντισταθμίσει πιθανές διακυμάνσεις στα επιτόκια κατά τη διάρκεια του δανείου.