Ετοιμάζεται το Λουτράκι Κορινθίας για το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ που θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου, διοργανώνεται από το Σωματείο Start Line και αποτελεί τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Χώματος 2017.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι συμμετέχοντες θα δώσουν τη μάχη τους απέναντι στο χρονόμετρο στην Ειδική Διαδρομή «Κινέτα-Λουτράκι» μήκους 19,2 χιλιομέτρων, η οποία θα διεξαχθεί δύο φορές. Η εκκίνηση της διαδρομής βρίσκεται 1 χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση με το δρόμο που έρχεται από την κεραία του ΟΤΕ και έπειτα η διαδρομή συνεχίζει μέχρι την άσφαλτο που οδηγεί προς Αγίους Θεοδώρους, όπου τα αγωνιστικά θα στρίψουν δεξιά στη διασταύρωση που οδηγεί προς τη Μονή Παναγία Πράθι.
Μετά από 3 χιλιόμετρα, τα πληρώματα θα στρίψουν αριστερά στη διασταύρωση με κατεύθυνση προς Λουτράκι και ακολουθώντας τη διαδρομή, θα κατευθυνθούν προς τη χωματερή Λουτρακίου όπου θα συναντήσουν την άσφαλτο. Έπειτα, θα στρίψουν δεξιά επί της ασφάλτου για να ξαναμπούν αριστερά μετά από περίπου 1 χιλιόμετρα και να ολοκληρώσουν τη διαδρομή, πραγματοποιώντας ανάποδα το κομμάτι που υπήρξε Shakedown του Ράλλυ Ακρόπολις κατά το παρελθόν.
Ο Γιώργος Γκιώνης Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, τονίζει σε ανακοίνωση του ότι “υποστηρίζει ένθερμα την πραγματοποίηση τέτοιων διοργανώσεων, καθώς μέσα από αυτές ενθαρρύνεται μια αξιόλογη προσπάθεια και ταυτόχρονα, προβάλλεται και αναδεικνύεται ο τόπος μας. Οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έντονες στιγμές αθλητικού θεάματος.”

Το κέντρο του Εαρινού Ράλλυ Σπριντ θα στεγαστεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Ισθμό και θα φιλοξενήσει το Αρχηγείο και τους Χώρους Επισκευών και Ανασυγκρότησης.
Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος πληρωμάτων και αυτοκινήτων, θα πραγματοποιηθεί στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ «Mr KTEO» στον Ασπρόπυργο, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει για ακόμη μια φορά ένα event του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην περιοχή, καθώς το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017 βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει ταυτόχρονα την υποστήριξη και του Δήμου Μεγαρέων.