Εργα ζωγραφικής του ου σύγχρονου Έλληνα δημιουργού Κορνήλιου θα έχει ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στο Sofitel Athens Airport  που παρουσιάζεται η έκθεση του «The City of Ideas».
Για το έργο του, η κριτικός και ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά αναφέρει: «Οι εικαστικές ελεγείες του Κορνήλιου, που με χρώματα και σχήματα, δομές και επιφάνειες, εντάσεις και υφέσεις, εναρμονίζουν την αληθοφάνεια με την παραδοξότητα, τη φύση με την ουτοπία, τους ανεξίτηλους ((μύθους)) (τους εσωτερικά δηλαδή διακυβευόμενους συσχετισμούς της αφηγηματικότητας) με την υπέρβαση, διαρκώς μεταβιβάζουν συγκινησιακά φορτία στον θεατή, προκαλώντας τον να συμμετάσχει σε συνειδητοποιήσεις κι αναθεωρήσεις, σε αποδοχές αλλά και αμφισβητήσεις, σχετικά με την ανθεκτικότητα του εφήμερου και τις μεταλλαγές που υφίσταται η υποτιθέμενη σταθερότητα».
Γεννημένος στην Αθήνα το 1950, ο Κορνήλιος σπούδασε Αρχιτεκτονική, Καλές Τέχνες και Τέχνη του Ψηφιδωτού στην Ιταλία, για να ολοκληρώσει με σπουδές στην Αθήνα, σε ελεύθερα εργαστήρια ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού, κοντά στους καθηγητές της Α.Σ.Κ.Τ. Κωνσταντίνο Ξυνόπουλο και Γιάννη Κολέφα. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και θεματικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Έργα του (ζωγραφικά — ψηφιδωτά — αγιογραφίες — κατασκευές), πολλά εκ των οποίων είναι δημοσιευμένα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.